ONLINE RECRUITMENT SYSTEM FOR ECONOMIC EXPERIMENTS

 
THE EASE OF RECRUITMENT

 
Hoofdpagina
  Registreer
 
Kalender
 
Regels voor gepast laboratorium gedrag
 
Verplichtingen van de Onderzoekers en Regels over Privacy
 
FAQs
 
  Vragen stellen
  Contact
Verplichtingen van de Onderzoekers en Regels over PrivacyWIJ LEIDEN DEELNEMERS NOOIT OM DE TUIN.
Alle informatie die deelnemers krijgen tijdens onze studies is waar. Dit houdt in dat:
  • Wij leiden deelnemers nooit om de tuin. Als wij je bijvoorbeeld informeren dat een andere deelnemer een keuze maakt waarop jij kan reageren, dan is dit ook daadwerkelijk het geval.
  • We houden ons aan de gemaakte beloftes. Als we bijvoorbeeld een bepaalde uitbetaling beloven, dan zullen deelnemers deze uitbetaling ook daadwerkelijk ontvangen.
In het geval dat wij verantwoordelijk zijn voor een fout die in het nadeel is van de deelnemers, zullen wij de deelnemers hierover informeren en compenseren.

Het ontwerp, de uitvoering en de rapportage van ons onderzoek is in lijn met de geldende wetenschappelijke standaard en ethische principes.

Wij houden ons aan de voorwaardes van ons privacy beleid, zoals hieronder beschreven.DEELNEMERSDATABANK
De gegevens in de deelnemersdatabank worden uitsluitend gebruikt voor de organisatie van wetenschappelijke experimenten in het Sociologisch Laboratorium. Deze gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt. Wij gebruiken de gegevens voor de volgende doeleinden:
  • om deelnemers te informeren over nieuwe studies bij het Sociologisch Laboratorium (laboratorium- of internetexperimenten) en hen daarvoor uit te nodigen,
  • om een wetenschappelijk gemotiveerde keuze te maken van deelnemers voor bepaalde experimenten,
  • om het verschijnen of niet-verschijnen van geregistreerde deelnemers bij experimenten te kunnen administreren.
Er bestaat geen verbinding tussen de persoonlijke gegevens in de deelnemersdatabank en de data die tijdens experimenten wordt verzameld.

Iedere deelnemer kan te allen tijde besluiten dat hij of zij uit de deelnemersdatabank verwijderd wil worden, hierna zal desbetreffende deelnemer niet meer voor experimenten uitgenodigd worden.ONDERZOEK BIJ HET SOCIOLOGISCH LABORATORIUM
Bij de uitvoering van experimenten worden via de keuzes van deelnemers data gegenereerd.

Deze data worden op wetenschappelijke wijze gebruikt door medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen of onderzoekers waarmee wij samenwerken.

Deze data zijn altijd anoniem en kunnen niet aan een specifieke persoon gekoppeld worden. De deelname aan de experimenten is in die zin dus anoniem.

De gegenereerde anonieme data worden gebruikt voor het schrijven van wetenschappelijke artikelen en het geven van presentaties. Deze eindproducten worden openbaar gemaakt.Voor vragen, neem contact op met sociologie.onderzoek@rug.nl.